Maak het deze winter inbrekers onmogelijk met inbraakwerende kunststof kozijnen

Inbraakwerende Kunststof kozijnen

De periode van november tot en met maart laat traditiegetrouw een stijging zien in het aantal inbraken. In het donker is het immers gemakkelijker om ongemerkt toe te slaan. Waar we tot voor kort nog hele avonden buiten in het licht doorbrachten is het nu verbazingwekkend vroeg donker. We brengen rond deze periode meer tijd door in eigen huis, wel zo fijn als je daar dan een veilig gevoel bij hebt. Wij geven je enkele tips voor een veilig huis (zoals inbraakwerende kunststof kozijnen):

Trek de gordijnen dicht

Doordat het weer sneller donker is kunnen mensen makkelijk bij je naar binnen kijken. Zo geef je inbrekers de kans om op hun gemak te bekijken wat je in huis hebt staan en wie zich waar bevindt. Met het licht aan in huis kun je namelijk niet zien wie er buiten in het donker staat. Door de gordijnen op tijd dicht te trekken bent u geen aantrekkelijke prooi voor inbrekers.

Bent u toe aan nieuwe kozijnen? Kies dan voor inbraakwerende kunststof kozijnen of deuren

Veiligheid staat veelal op nummer 1 bij de aanschaf van kozijnen of deuren. Terecht, vinden wij, alles wat voor jou van waarde is moet tenslotte goed beschermd worden. De huidige generatie kunststof kozijnen en deuren heeft tal van verstevigende aanpassingen om een inbraak te bemoeilijken. De inbraakwerende kunststof kozijnen en deuren die wij leveren zijn verwerkt met staal en voorzien van hang- en sluitwerk met het SKG keurmerk. Kortom met onze kozijnen en deuren vergroot u uw veiligheid. Ze voldoen aan de eisen die worden gesteld door het Politiekeurmerk Veilig Wonen ten aanzien van inbraak werende ramen en deuren. Meer weten over onze kunststof producten? Neem dan eens een kijkje bij onze kunststof kozijnen of deuren.

Met de juiste glaskeuze komt een inbreker alleen nog binnen door extreem geweld

Er bestaat een keuze uit gehard en gelaagd veiligheidsglas. De keuze hiertussen is afhankelijk van de toepassing die u voor ogen heeft. Wie zijn woning geheel inbraakveilig wil maken, vindt een verantwoorde keuze in dubbel gelaagd veiligheidsglas. In zo’n geval kan een inbreker alleen binnen komen door extreem geweld toe te passen op het glas, dat uiteindelijk zal breken in combinatie met een explosie of geluidsdreun, waarop de inbreker vanzelfsprekend niet zit te wachten.

Maak gebruik van extra inbraakwerende middelen

Bedenk dat een inbreker die voor uw pand staat, razendsnel een beslissing moet maken of hij er zal binnen dringen. De inbreker test niet alleen het glas en het raamwerk, maar ook het veiligheidsbeslag. Een inbreker heeft een gemiddeld slot vrij snel open, een goedkoop slot kan hij binnen zestig seconden met een schroevendraaier al forceren. Naast de keuze voor een kunststof raam of deur, kun je extra inbraakwerende middelen inzetten. Bij Raamwereld maken we gebruik van meerpuntsluiting (dat is een slot met minstens drie sluitpunten) en gecertificeerde cilinders met het SKG** of SKG*** keurmerk. Deze gepatenteerde sluittechniek biedt wettelijke bescherming tegen kopiëren en zijn verplicht sinds 1 januari 2016 in nieuwbouwwoningen. Ze zijn beschermd tegen lockpicking. Een inbreker komt er dus niet zomaar in.

Laat keurmerken zienInbraakwerend hang- en sluitwerk

Al vele studies hebben aangetoond dat 80% van de inbraken worden gepleegd door gelegenheidsinbrekers: inbrekers die voor snelheid en gemak gaan. Met de diverse keurmerken zoals het Politiekeurmerk Veilig Wonen en het SKG laat zien dat je kozijnen en deuren inbraakveilig zijn. 50% van de inbrekers loopt bij het zien van deze keurmerken uw huis voorbij.

Laat u goed voorlichten op het gebied van inbraakpreventie en maak een vrijblijvende afspraak met de adviseurs van Raamwereld voor een optimale keuze voor uw woning of bedrijfspand! Heeft u verder nog vragen over onze producten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!