Tips voor het sfeervol inrichten van uw veranda

Steeds meer mensen kiezen voor een veranda. Het is in feite een uitbreiding van uw woonkamer, waardoor u het hele jaar kunt genieten van uw prachtige tui en het buitenleven. Natuurlijk wilt u dat het er knus en gezellig is. Daarom treft u hieronder wat handige tips voor het sfeervol inrichten van uw veranda.

Vanzelfsprekend wilt u  uw eigen sfeer creëren of iets leuks doen met de thema’s van het seizoen. Een veranda leent zich er immers goed voor om aan seizoensstyling te doen. Zo is het bijvoorbeeld mooi om in de herfst de bekleding van de tuinmeubels in herfstige kleuren te hebben en wat passende accenten aan te brengen met bijvoorbeeld pompoenen. Ook lenen feesten als Kerstmis en Pasen zich uitstekend om toe te passen op de inrichting van uw veranda.

Een aanpak van de vloer van uw veranda doet al wonderen

Een belangrijk aspect binnen de inrichting van een veranda is de keuze van de vloer. Vaak heeft een veranda een fundering van beton. Dit kan een wat kille uitstraling hebben. U kunt de veranda van een warmere sfeer voorzien door bijvoorbeeld een vloerkleed neer te leggen. Een andere optie is het aanbrengen van een houten vloer over de betonlaag, van een mooie houtsoort. Ook wordt in een tuin vaak gewerkt met vlonderhout, en aangezien er toch een overkapping is kan dit dan ook niet nat en glad worden.

Wat voor een mooie inrichting van een veranda ook wel voorkomt is dat mensen zowel de vloer als de wanden schilderen in een mooie gezellige kleur. Als wordt gekozen voor een lichte kleur dan geeft dit een ruimtelijk effect en is het in de koudere maanden ook niet zo donker onder uw veranda.

Mocht u een wat kleinere veranda hebben, dan kunt u ruimte winnen door het plaatsen van een hoekbank. De laatste jaren zijn er loungebanken in omloop met bekleding die elk weerstype kunnen verdragen. Wat veel ruimte in beslag neemt is een hangmat.

Verlichting geeft meerwaarde aan uw veranda

Een ander vaak toegepast middel voor het sfeervol inrichten van een veranda is een goede keuze voor de verlichting. Op dit vlak is veel mogelijk, uiteenlopend van inbouwspots tot hanglampen. Zeker als de dagen wat korter duren of het zomerzonnetje gaat langzaam onder, kan het prettig zijn om een lampje te ontsteken. Hoewel kaarsen natuurlijk ook erg gezellig zijn. Als u de ruimte ervoor heeft, kunt u ook nog een open haard overwegen onder uw veranda. En zelfs een buitenkeuken behoort tot de mogelijkheden!

Verder is natuurlijk met simpele middelen als bloempotten, een tafelkleed of vloerkleed al veel te bereiken. Style uw veranda helemaal naar eigen smaak!
Heeft u nog geen veranda maar is dit wel iets waar u interesse in heeft? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!